Keto(se) & Low carb


Low carb staat voor ‘laag in koolhydraten’, zowel snelle suikers uit snoep of andere zoetigheden als de iets trager verteerbare koolhydraten uit pasta en brood worden dus tot een bepaalde hoeveelheid beperkt. In plaats daarvan eet je zoveel mogelijk natuurlijke producten in hun zo weinig mogelijk bewerkte vorm met de nadruk op vetten, eiwitten en groenten. Keto is dan weer Low carb met een nog lagere hoeveelheid koolhydraten per dag. Meestal wordt hier een maximum van 40 gram koolhydraten per dag nagestreefd.


Bij tal van gezondheidsfactoren toont onderzoek dat de low-carb manier van eten resulteert in gewichtsverlies bij overgewicht en vooral in betere algemene gezondheid.

Door de jaren heen zijn er vele varianten getest en aanbevolen door dokters, wat reeds ongelooflijk veel positieve resultaten en ervaringen opleverde met steeds toenemende populariteit in de medische wereld tot gevolg. Op het eerste zicht schrikken veel mensen af van de beperking in koolhydraten maar dit is helemaal niet nodig. Zolang je voor complete en natuurlijke producten kiest zal je moeiteloos blijven genieten van heerlijke gerechten die je een voldaan gevoel geven waarbij calorieën tellen niet nodig is.


Afhankelijk van je persoonlijke doelen en levensstijl bepaal je zelf in welke mate je deze voedingswijze toepast. Zie het eerder als een handige techniek die je achter de hand houdt voor wanneer de situatie zich ertoe leent. Na verloop van tijd wordt keto voor veel mensen gewoon deel van hun optimale levensstijl. Lees hier verder de juiste, praktische informatie en tal van gezondheidsvoordelen en ontdek waarom low-carb en keto echt wel de moeite waard zijn.